Coaching

Coaching is basically bewustzijnsverruiming. Je leert anders kijken naar jezelf, naar anderen en naar de context. Vaak kunnen we immers niets veranderen aan de omstandigheden maar wel aan hoe we kijken naar de omstandigheden.

De paradox is echter dat je naar de realiteit kijkt vanuit je eigen beperkte referentiekader en dat zegt vaak meer over wie jij bent dan over de realiteit zelf. Wanneer je je referentiekader kan verruimen, kan je dus ook de realiteit anders observeren en andere acties en gedrag gaan stellen. Zo eenvoudig dat het moeilijk is.

Door een coachingstraject leer je verder kijken dan je neus lang is maar ook dit omzetten in concrete handelingen waardoor je het geleerde ook onmiddellijk kan omzetten in de praktijk. Er zijn verschillende soorten coachingstrajecten die allemaal hun waarde hebben.

Business Coaching

Deze coaching is bedoeld voor elke werknemer die zich wil verbeteren in zijn functie, ongeacht de positie en de functie binnen een bedrijf. Ik kan je helpen om…

  • efficiënter te werken
  • beter hoofd- en bijzaken te onderscheiden
  • je leiderschapsstijl te ontwikkelen
  • duidelijke grenzen te leren trekken
  • te leren omgaan met kritiek
  • meer impact te hebben

Een traject duurt gemiddeld 5 gesprekken maar dat kunnen er ook meer zijn. We starten altijd met een intakegesprek tussen jou, de leidinggevende en de coach. Je kan daarbij vertellen waar je meer over wil te weten komen en wat je wil bereiken. We bepalen dan samen de coachingovereenkomst. Het traject bestaat uit losse gesprekken, met tussenpozen van een paar weken. Tussen de gesprekken door is het de bedoeling dat je opdrachten maakt zodat het veranderingsproces op gang blijft.

Executive Coaching

Deze coaching is bedoeld voor het hoger management. We starten met een intakegesprek tussen jou en de coach. Tijdens dit gesprek vertel je waarmee je worstelt in je functie en in het leiden van je team of de organisatie. Er worden een aantal doelen vooropgesteld maar de coaching kan ook op basis van ad hoc vragen. Dit is een langdurig traject zonder einddatum maar bestaat er vooral in een langetermijnrelatie op te bouwen. Je hebt meermaals per week contact met de coach om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Of je nu je gedrag wil veranderen, wil werken aan bepaalde overtuigingen of je missie in dit leven wil onderzoeken, we kunnen je er allemaal bij begeleiden. Meer en meer begrijpen we dat leven en werk door elkaar lopen en dat ze elkaar wisselwerkend beïnvloeden. De coachingsthema’s beperken zich dus vaak niet tot strikt professionele thema’s maar gaan eerder over menselijke thema’s zoals zelfvertrouwen, assertiviteit, impact, leiderschap, verbinding, communicatie en dergelijke. We gebruiken bepaalde persoonlijkheidsprofielen als middel, niet als doel. Deze zijn ondermeer MBTI, Insights Discovery en DISC. Daarnaast zetten we bepaalde assessments in die nuttig kunnen zijn voor bepaalde inzichten zoals de Lencioni vragenlijst, onze eigen 360° vragenlijst, Leadership Assessment de Maslach burn-out vragenlijst en vele anderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x