Teams

Goed functionerende teams zijn eerder een zeldzaamheid dan wel een regel. In veel teams heerst er te weinig vertrouwen waardoor het potentieel van de mensen verloren gaat. Volgens de piramide van Lencioni is vertrouwen de eerste en belangrijke pijler die moet voldaan zijn om een team optimaal te laten functioneren.

Vanuit de actie en de ervaring brengen we teams aan het denken en helpen we hen groeien. Niet enkel theorie of grote modellen maar de hands-on aanpak vind je enkel bij ons. 


Lencioni-piramide


We geloven dat door het menselijke contact tussen teams te optimaliseren dat mensen zich meer comfortabel gaan voelen in hun team waardoor ze zich beter kunnen uiten. Enkel dàn kan je alle neuzen in dezelfde richting krijgen. We gebruiken heel graag Lencioni’s theorie als uitgangspunt maar evengoed het 3P-model.

MBTI, Insights en DISC kunnen helpen om meer inzicht te verwerven in het verschillend functioneren van elk team lid.

Dysfunctionele teams

We hebben een sterke voorkeur tot het werken met dysfunctionele teams of groepen. Teams met een lange geschiedenis, teams die ontspoord zijn, teams zonder leidinggevende, teams waar mensen ontslagen zijn, teams met verschillende culturen, nieuwe teams met veel vijandigheid, teams met veel weerstand. Al deze teams zijn een kolfje naar onze hand waarbij de eerste taak erin bestaat om het impliciete expliciet te maken zodat mensen hierover kunnen gaan communiceren en inzicht kunnen krijgen in de onderliggende dynamieken.

Voor organisaties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x